V sobotu 22. 10. v 8.30hod jsme vyjeli na výlet. Celkem nás bylo 10 dětí a 5 dospělých. Jeli jsme vlakem z Neratovic a dvakrát jsme přestupovali, až jsme dorazili do Lhotky u Mělníka. Nejdřív jsme si zahráli seznamovací hru a pak jsme se dozvěděli, že jsme v Grónsku. Katka nám ukázala mapu Grónska, velkého ostrova a řekla nám, že musíme překonávat překážky a za ně že budeme dostávat peníze.

Tak jsme šli a najednou vidíme příkop, ve kterém byla ledová voda a nad ním provazy, po kterých jsme museli přejít. To byl první úkol. Pak jsme se nasvačili a šli dál. Došli jsme do skal a Vašek nás rozdělil do dvou skupin. První skupina šla nahoru na skály s Katkou, druhá skupina zůstala dole s Vaškem. První skupina měla za úkol sejít dolů s tím, že jeden měl zavázané oči, všichni měli k sobě svázané ruce a dva měli k sobě svázané nohy a při tom jsme sbírali kousky mapy. Druhá skupina měla za úkol si zapamatovat co nejvíc věcí, které ležely na šátku, a měli na to jednu minutu. Pak je Vašek zakryl a naším úkolem bylo říct co nejvíc věcí, které jsme si zapamatovali. Kdo věděl nejvíc, dostal nejvíc peněz. Pak si to skupiny prohodily a šlo se dál.

Dorazili jsme na hezké místo a dali si oběd. Pak nás Matouš přerušil a navrhl, že si uvaříme čaj a že ví, kde jsou na to potřebné věci. Bylo to na tenkém ledě, takže jsme je museli opatrně přitáhnout třeba klackem apod. Rozdělili jsme se na to do dvojic a došli jsme na místo, kde byla zem ohraničená provázkem (to byl ten led). Ta dvojice která byla nejšikovnější, dostala nejvíc peněz. Pak jsme konečně uvařili ten čaj. Podařilo se nám složit mapu Grónska a šli jsme podle ní dál.

Aby nám to utíkalo, hráli jsme Nálety. Ušli jsme asi 5 km a dorazili na louku. Tam jsme svačili a házeli si létajícím talířem. Pak nás MKV svolali a řekli nám, ať si spočítáme svoje peníze. Kdo měl nejvíc, dostal 9 bonbónů a 5 balonků, ten druhý dostal 8 bonbónu a 5 balonků, třetí dostal 7 bonbónů a 5 balonků a všichni ostatní dostali 6 bonbónů a 5 balonků.

Nakonec jsme šli na nádraží a odjeli do Neratovic. V 17.30 jsme byli doma. Všichni jsme si to moc užili.

Markéta a Martina Trhoňovy

A samozřejmě nechybí ani malá ukázka fotek z výletu.