Dojmy a fotky z tábora v Petrovicích

SOBOTA

Jak asi všichni víme, tak na tábory se většinou jezdí vlakem nebo autobusem. A u nás to bylo stejně. Jeli jsme arrivou do Prahy a z Prahy jsme jeli 2 a půl hodiny naším národním dopravcem (ČD) abychom dorazili do Olomouce. Z Olomouce to už bylo jenom půl hodinky do malé obce, která se jmenovala Domašov nad Bystřicí. Pak jsme se rozdělili na dvě skupiny: 1. skupina šla pěšky 2. skupina jela autem. Pak jsme se sešli na místě kde to začalo!

Seznámili jsme se s takovou milou společností EcoDoom. Ta nám řekla že chce zrenovovat tuto vesničku (Hraničné Petrovice) a že potřebuje naši pomoc. Proto nám dala podepsat smlouvu a na oslavu dostal každý jeden Hotdog. Všichni jsme smlouvu podepsali a šli spát s dobrým pocitem, že zrenovujeme tuto vesnici.

NEDĚLE

V neděli k nám přišel ředitel firmy EcoDoom pan Kubík, že od nás potřebuje abychom se rozdělili do tří skupin: sever, střed, jih, a tak začala první hra kde jsme zjistili s kým jsme v týmu. Pak jsme si vymysleli názvy, které vypadaly nějak takto: Eco popeláři, Stavitel mýval s.r.o. a Bořek Stavitel. Na polední klid byl vymyšlen duchovní program místo mše. A potom následovala odpolední hra, kde jsme sbírali materiál na rekonstrukci této vesnice. Hra byla v tématice počítačové hry Minecraft. Pak jsme se navečeřeli a šli spát a těšili jsme se na příští den. V tu chvíli jsme ale ještě nevěděli že EcoDoom jsou podvodníci!

BOJOVKA

Ve 23:00 nás asistenti zbudili z hlubokého spánku a řekli že je bojovka. Když jsme se vyhrabali z postelí a shromáždili jsme se ve společenské místnosti tak tam přišel zaměstnanec z EcoDoom a řekl nám, že to je celé podvod a že tady chtějí postavit průmyslové haly. Taky nám dal roztrhané QR kódy a řekl že když je poskládáme a naskenujeme tak nám ukážou místa kde jsou schované důkazy které budeme potřebovat k tomu abychom to obhájili před soudem. Také řekl že soud je zítra v 10:00 takže budeme muset ty důkazy hledat přes noc. A tak jsme šli hledat. Šli jsme a nic moc zajímavého se nedělo tak to přeskočíme. Nakonec jsme dostali 4 důkazy. 1. důkaz bylo potvrzení o tom že společnost EcoDoom získala 2 000 000$ od České národní banky. 2. důkaz bylo video, na kterém byl plán, jak se tento projekt bude stavět. 3. důkaz byla fotka, jak to má vypadat a 4. důkaz byl rozhovor dvou zaměstnanců firmy EcoDoom, kteří si povídali, jak na tom zbohatnou a nám říkali naivní děcka z Neratovic. Celé to skončili asi ve 2:30 ráno.

PONDĚLÍ

V pondělí byl kvůli bojovce pousnutý budíček až na 8:30 takže bylo všechno trochu opožděné, naštěstí na soud jsme dorazili jen o 3 minutky později takže to bylo v pohodě. Soud proběhl bez větších problémů, a tak jsme vyhráli nad společností EcoDoom a dostali všechny jejich peníze, takže každý tým dostal 50 000 kč. A všichni šli spokojeně domů a asi za deset minut k nám přišel pan bankéř který zjistil, že máme spoustu peněz a nevíme co s nimi. A tak nám dal mapu vesnice a tabulku budov za kolik si je můžeme koupit a jaký mají výnos za jeden den. A tak jsme nakoupili své první budovy a šli zase spát.

ÚTERÝ

Tentokrát nás nikdo v noci nevzbudil, a tak jsme se dobře vyspali ale zjistili jsme, že je potravinová krize a že nemáme co jíst a pít, takže k snídani byl suchý chleba a na oběd jsme se museli vydat do kraje kde už potravinová krize nevládne. Šli jsme tak 7 km a narazili jsme na kraj kde se potraviny váleli v lese, ale hlídali je strážci, takže jsme mohli hodit jen když se říkalo: cukr káva limonáda čaj rum bum. Ale i tak jsme si nasbírali dostatečné suroviny na to abychom se dotačně najedli. Potom nás auto dovezlo zpět na chatu a už byl večer.

STŘEDA

Další den byli všichni dost unavení, takže bylo všechno trochu zpomalené ale tentokrát jsme zjistili že krávy mají zajímavou nemoc, která se jmenuje Nemoc šíleních krav. Takže jsme se vydali na takovou louku, kde byla paní, která nám řekla, že musíme najít nějaké mykotoxiny podle kterých zjistíme odkud ta nemoc pochází. Vše se povedlo, takže můžeme jít na oběd. Po obědě byl odpolední klid a po něm následovala odpolední hra ve které jsme museli zabít ty krávy které už jsou nakažené, ale ještě před tím musíme zjistit jejich čísla a potom jsme hráli hru buldoci abychom je zabili. A šlo se spát.

ČTVRTEK

Naše městečko už se začalo rozrůstat a my bychom podle statistiky měli dostat na konci týdne v průměru asi 90 000 kč, takže to vypadalo v celku růžově ale v tu chvíli každému týmu bouřka zničila jednu budovu, takže jsme museli počítat s menšími výnosy, ale naštěstí budovy se přes noc opraví a tým který vyhraje tento den tak to stihne opravit dřív a dostane ještě dnešní výnos. Takže jsme po týmech vyrazili a museli jsme odpovídat na otázky o bouřce a větru. Šli jsme po fáborcích všechno probíhalo tak jak mělo a všichni dorazili do konce a kde nám asistenti dali svíčku a řekli že když s ní dojdeme až na chatu tak získáme nějaký bonus. Bohužel žádný tým tento bonus nezískal. A odpoledne jsme sháněli materiály na opravu našich budov, takže jsme sbírali papírky, na kterých byl napsán nějaký materiál. Tím skončil tento den a my jsme šli spát.

PÁTEK

Tábor se chýlí ke konci a my se už celkem těšíme domů ale to neznamená, že se nemůže nic zvrtnout, a tak se taky se to trochu zvrtlo. Bylo extrémní sucho a vedra, takže se šlo na hru. Museli jsme pomocí rozříznuté pet láhve dostat vodu z jednoho bodu do druhého. Odpoledne se už nic moc nedělo ale v podvečer k nám zavítala společnost EcoHeroes která nám poděkovala a řekla nám kdo tento tábor vyhrál a pak  už jenom začala party a my jsme šli naposledy spát.

SOBOTA

Cesta byla stejná jako cestou tam takže jí znova popisovat nebudu ale za mě se tento tábor moc povedl, a ještě i tady bych chtěl moc poděkovat všem kdo se na tomto táboře podíleli všichni jsme si to moc užili díky moc.

Vojta (10 let)

Krásnou atmosféru tábora můžete nasát i skrze fotky níže