Jak jsme si užili tábor v Uhelce?

Letos jsme vyrazili na tábor pořádaný rodinou Habartových do Uhelné Příbrami.
Tábor se nesl v duchu hry, kterou jsem si pojmenoval „Vykradená továrna“. Měli jsme zjistit, kdo továrnu na cukrovinky vyloupil a najít uloupený poklad. Získávali jsme během her klíče, které nám pomáhali otevírat
místnosti továrny.
Vyrazili jsme v sobotu ráno z nádraží v Neratovicích vlakem a už cesta byla sranda. Hned na nádraží jsme dostali Sladkolisty s výzvou k soutěži o vstup do továrny na cukrovinky paní Chezechache. Po příjezdu jsme si prozkoumali chatu a řekli si kdo s kým bude na pokoji. Rozdělili jsme se do čtyř týmů. Agenti v akci, Jedna pětka, No name a my jsme byli Mlsouni.
Pak jsme vyrazili do lesa na hru, jejíž cílem bylo získat kupón. Ten byl ukrytý v karamelce, která stála 40 papírkových penízků. Ty jsme dostali za výrobek, který nám vyrobil vedoucí „pekař“ z ingrediencí, které jsme mu přinesli napsané na lístečcích. Večer jsme zakončili odměňováním, modlitbou a čtením pohádek, stejně jako i ostatní večery.
Druhý den ráno po snídani k nám do jídelny přišel skřítek Pedro. Řekl nám, že jeho sklad s cukrovinkami vykradli a jediné, co tam zůstalo, byla lékořice. Blé. Měli jsme za úkol získávat lístečky a při tom utíkat před krabicemi z kopce a to se nám povedlo. Skoro. Někdy nás krabice dostaly… Pak nás ale zastihl déšť, tak jsme se vrátili na chatu, kde jsme hráli různé hry a my jsme si s klukama postavili bunkr z matrací a tam jsme hráli kvarteto. Třetí den byl pralinkový. Měli jsme za úkol vytvořit pralinky a jiné laskominy. Odpoledne bylo nejlepší, protože jsme si vyrobily lanový žebřík a vylezli na strom, a spadla spooousta bombónů, které jsme si mohli sníst :).
Čtvrtý den jsme měli celodeňák. Dostali jsme mapu a měli jsme podle ní dojít v týmech do vyznačeného cíle. My jsme došli jako druzí. Agenti se ale po cestě ztratili. Naštěstí se sami našli dřív, než jsme je vyrazili hledat.
Pátý den jsme po snídani šli k rybníku se skákajícíma rybkama, mě to zaujalo, protože jsem rybář. Pak jsme šli do lesa, ve kterém byl Diblík. Ten potřeboval šlehačku. My jsme mu obstarali mléko, které jsme sháněli po lese dojením krav. Odpoledne jsme sestavovali stroj na výrobu šlehačky. Ten den za námi přijel otec Peter.
Šestý den jsme po snídani vyrazili do lesa na nové místo. Tam jsme stavěli pyramidu zdraví podle vzoru. Pak jsme se rozdělili na holčičí a klučičí skupinu a soutěžili v „kámen, nůžky, papír“. Nebudu říkat kdo vyhrál.
Předposlední den ráno jsme se rozdělili do družstev a zdolávali jsme bažinu. Z této hry jsme získali další klíče. Ty nám odemkli další místnosti továrny. Pak jsme soutěžili o poslední místnosti. Byl to rozmanitý den, plný šifer, hádanek a úkolů, které nás dovedli k pokladu ukrytému na ostrově uprostřed rybníka. Chezechache nám nakonec udělila dekret na spuluvlastnictví továrny. Večer nás za odměnu čekala party, kterou jsme si moc užili.
Abych to shrnul: Tábor byl supr, moc mi chutnalo jídlo-měli jsme i puding :), hráli jsme vybiku a měli spooooustu zážitků.
Moc děkujeme vedoucím, asistentům, panu faráři a všem, kdo tábor pomáhali realizovat. Strašně se těším na příští tábor.

Matýsek Marx

Fotkami z tábora se můžete pokochat níže