Jaké byly rodinné Alpy 2021

Článek o akci od Trhoňů

Co nám zůstane v srdci z farní dovolené v údolí Montafon?

vysoké hory, společenství, drahé lanovky, šátky zadarmo, Spar, Gargamel, krásné výhledy, mše, Golm, fotogenická místa, pláštěnky, nohy v jezeře, sníh, mlha že by se dala krájet, Scheseplana, přátelství, rodina, monopoly, radost, pivo, nahoru do kopce, Geissspitze, dolů z kopce, zeleň, periody, Hallo, Čakovičky, modrý vodopád, smích, Silvretta, bolavé tělo, sluníčko, Madrisella, ferraty, holubičky, kouzelný čaj, Lünnersee, potůčky, motivace, chleba se sádlem, modřiny, rostoucí svaly, čokoláda, nejkrásnější vodopád, kozorozi, bylinky, setkávání, pomoc, Mittagsspitze, borůvky, mapy, Kreuzjoch, kloboučky, křik, stmívání, Riedkopf, ovesná kaše, lehátka, modlitby, endorfiny, ty tři slova, rozkvetlá louka, Pašerácká, čínská polívka, vrcholové odměny, odpočinkové dny, kyselé žížalky, blízkost, Hochjoch, vrzající podlaha, kříže, maliny od Cúťat, skály, plánování, Zamangspitz, klouzačka v bazéně, ruksak accident, borovicový likér, slivovice, jezdítka, doutník, duha, krávy, lyžařský tunel, Májka, zdolávání strachů, červené značky, pot, západy slunce, vděčnost, třešně, dobrodružství

horalové a horalky

Marian a Maruška

Láska

Bůh

Díky

Trhoňovi JTMKM

Článek o akci od Matochů

Montafon 2021

Hory, slunce, přátelství, výzvy, Boží přítomnost, společenství, radost – to jsou slova která se mi vybavují, když se ohlédnu za letošní společnou farní dovolenou v rakouských Alpách.

Naše rodina se této akce, která má v Neratovické farnosti již tradici, zúčastnila letos poprvé, ani s vysokohorskou turistickou jsme (kromě našeho táty) neměli mnoho zkušeností, odjížděli jsme tedy z domova s očekáváním neznámého. Po příjezdu a rychlém vybalení jsme pospíchali na první večerní „poradu“, na které se vždy plánuje program na další den. Radostné společenství vedené Marianem a Maruškou Cúthovými nás vřele přivítalo – letos se společné farní dovolené účastnilo 11 rodin a také náš kněz – otec Peter (se kterým jsme měli možnost vždy večer po naplněném dni prožít mši svatou). Plán byl vytvořen, pak jsme se posilnili spánkem na horském vzduchu a prví den dobrodružství mohl začít.

Nebudu popisovat jednotlivé dny, ale můžu celkově shrnout – všechny výlety byly skvělé, vždy bylo více variant (s různými stupni náročnosti, různým převýšením, byla možnost vyzkoušet si také Ferratu…) ze kterých bylo možno si vybrat. Každý den byl plný přátelství, rozhovorů, smíchu a dřiny, ale také modlitby a díků.

Chtěla bych za naši rodinu moc poděkovat, že jsme měli možnost tam být, díky Marianovi a Marušce za celou organizaci a plánování, za čas který tomu věnovali, díky otci Peterovi že byl s námi, a díky všem za to úžasné společenství a radostný týden.

Maruška Matochová (st.)