Milí přátelé,
      dostala jsem za úkol napsat na farní stránky něco o naší zahradní slavnosti. Víte, že letos se uskutečnila už po osmé? A tradičně se moc vydařila. Počasí vyšlo skvěle. V souvislosti s počasím si vždycky vzpomenu na slova Pavla Semely, že Pán Bůh má farní slavnosti rád a tak ať důvěřujeme, že se o počasí postará. Postaral se i letos.
      Od 14 hodin přicházeli na zahradu U Vysoké jedle skupinky lidí, rodiny i jednotlivci. Už během první hodiny se zde vytvořilo početné společenství, kde věřím každý našel své místo, prostor k rozhovoru, k setkání s přáteli, k odpočinku. Nechybělo výtečné občerstvení, pivo, víno a šťávičky pro mladší účastníky.
      Připravené bylo také překvapení pro otce Benedikta a Pavla Semelu, kteří slavili svá výročí kněžského svěcení. Předali jsme jim dary šité na míru a na tvářích obou kněží bylo vidět překvapení a radost. Ale to není všechno. Významné výročí totiž slavili také manželé Hixovi a to 60let společného manželského života. Dárek, v podobě dřevěné lavičky je myslím potěšil. Já si říkám, že ještě víc potěšili a povzbudili svou milou přítomností oni nás…
      Odpoledne pak zpestřily děti z Deky svým předem připraveným muzikálovým vystoupením s příznačným názvem – „Chudobní Bartákovi“
      Až do večera bylo co jíst, pít, o čem si povídat. Někteří odešli dřív, jiní vydrželi déle. Letošní slavnost skončila. Dík patří všem organizátorům. A zvlášt velký dík Matoušovi, za jeho nasazení, obětavost a ochotu, které jsem byla svědkem.
      Těším se na devátou zahradní slavnost v roce 2012.
Lenka Trhoňová

A pro nečerpání atmosféry ze slavnosti se můžete mrknout na výběr fotek a video z dětského muzikálu.